Koos

Onze groene roots

Al meer dan 40 jaar leeft de familie van Haaster voor alles dat groeit en bloeit. Als kleine jongen was Koos van Haaster voor en na schooltijd al werkzaam bij de kwekerij van ouders van zijn schoolvrienden. Tijdens zijn studietijd legde hij ook tuinen aan als hovenier en ontmoette hij zijn echtgenote in het tuincentrum waar zij ook werkte als bloemiste.

In 1980 startte Koos met zijn jeugdvriend met een kwekerij op een stuk bollengrond aan de Rijksstraatweg in Wassenaar. Een kas werd gebouwd en een naam voor het bedrijf was snel gevonden; De Bosrand, passend bij de ligging van de kwekerij aan de rand van het bos.

Wat begon als kwekerij groeide uit tot een groothandel en later ook een tuincentrum in Wassenaar en later kwamen daar nieuwe locaties bij.


Koos

Eén groene familie

In 2006 nam Koos de aandelen van zijn compagnon over. Hij besloot om samen met zijn vrouw Marja als team het succes voort te zetten en verder te bouwen aan een mooi familiebedrijf. Met een voorliefde voor planten en bloemen vulden zij elkaar goed aan en vormden een perfect team; Koos als echte groenspecialist en handelsman en Marja als creatieveling met een goed gevoel voor styling en sfeer- en decoratieartikelen. Naast het gezin met zes kinderen en heel veel huisdieren wisten zij met het team de tuincentra steeds verder te ontwikkelen tot een complete winkelbeleving met een groen hart.

Vandaag de dag is De Bosrand een toonaangevend familiebedrijf in de branche. Wij, de zes kinderen, hebben het bedrijf overgenomen in 2014 en met onze ouders en een team van ruim 500 collega’s verdeeld over de verschillende locaties werken wij hier met veel plezier samen.

De Bosrand bestaat uit vijf tuincentra in Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Rijsbergen, Wassenaar en Woerden. In de sfeervolle winkels delen we onze passie voor alles wat te maken heeft met huis, tuin en dier graag met onze klanten door goed advies en inspiratie.


Koos

Uniek & inspirerend

Daarnaast zijn er ook twee groothandels in Wassenaar en Rijsbergen waar we hoveniers, gemeenten, bloemen- en plantenwinkels, tuincentra en horeca van groen voorzien. Ook kweken we nog steeds een deel van ons assortiment voor onze tuincentra en groothandels en voor derden. Zo bedient De Bosrand de hele groenketen wat ons uniek en een sterke speler in het groen maakt.

Naast het tuincentrum in Oegstgeest hebben we ons distributiecentrum gerealiseerd waarvandaan we de verschillende vestigingen dagelijks beleveren en vanaf deze locatie worden ook de pakketten voor de webshop verzonden en is ons hoofdkantoor gevestigd. En tenslotte hebben we in Alphen aan den Rijn naast het tuincentrum een outlet waar je (merk) producten voor kleine prijzen kunt vinden.

Als familiebedrijf kiezen we voor de lange termijn en duurzame groei van de organisatie, de planten, onze relaties en onze mensen. Wij blijven vernieuwen en investeren in de toekomst van het bedrijf en in ons team, zodat ook de volgende generatie trots kan zijn op De Bosrand en een bezoek aan onze winkels, een mooie beleving blijft niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Tot snel en een groene groet van familie van Haaster en het Bosrand Team!