calcPageSize())"/>
Paksoi is een veelzijdige bladkool die slechts eenmaal in de 3 tot 4 jaar op dezelfde grond geteeld moet worden.
Het gedijt goed in verschillende grondsoorten en kan ook goed groeien in potten of bakken.
Bij vroege aanplant is bescherming tegen langdurige kou essentieel om voortijdig doorschieten te voorkomen. De oogst kan doorgaan tot laat in het najaar.
Gebruik organische meststoffen voor langdurige voeding, wat gunstig is voor de groei van paksoi.
Paksoi heeft grote groene bladeren en lange bladstelen van 25-35 cm, beide eetbaar.
Het is geliefd bij roerbakgerechten, maar kan ook worden gekookt, gestoofd en is heerlijk in combinatie met knoflook en rode ui.
Naam: Paksoi / pak-soy (Biologisch)
Plantperiode: april - augustus
Oogstperiode: mei - oktober
Plantafstand: 30 x 30 cm
| EAN | 8713024011083 |
|---|---|
| Merk | De Bosrand |
| Hoogte (cm) | 5 |
| Biologisch | Ja |
| Botanische naam | Brassica rapa var. Chinensis |
| Bladkleur | Groen |
| Standplaats | Halfschaduw |