Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag

Zaterdag 20 januari is het Nationale Tulpendag. Op zaterdag 20 en zondag 21 januari (zolang de voorraad strekt! op = op) is in al onze winkels een tulpenpluktuin aanwezig. In deze pluktuin met kleurrijke tulpen kun je jouw eigen bosje (per 10 stuks) tulpen plukken. Maak er een mooi boeket van of laat je zelfgeplukte tulpen stralen met bol en al, zo blijven ze nog langer vers. € 3.99 per bos (10 stuks) en 2 bossen voor € 6.99.

Tips voor tulp met bol

  • Zet de tulpen mét bol in een vaas of bindt er een touwtje omheen en maak zo een hippe tulpenschoof die je in een schaal neerzet.
  • Zorg voor net genoeg water dat de worteltjes van de bol bij het water kunnen. Voorkom dat de bollen helemaal onder water staan, want dan gaan ze rotten. Vul de vaas regelmatig bij.
  • Pas als de tulpen echt helemaal uitgebloeid zijn haal je ze uit de vaas of schaal. Leg ze, inclusief de stelen, op een krant en laat ze verder rusten op een donkere, koele en droge plek. In de herfst kun je de bollen weer planten in de tuin.


Tulpenbosje met bol
Wat doe je dan met de bol? Laat de bol aan de tulpen vastzitten en zet ze in een vaas met een klein laagje water of bindt er een touwtje omheen en maak zo een hippe tulpenschoof die je in een schaal neerzet. Zorg voor net genoeg water dat de worteltjes van de bol bij het water kunnen. Voorkom dat de bollen helemaal onder water staan, want dan gaan ze rotten. Vul de vaas regelmatig bij. Of snijd de tulpenbol (schuin) van de steel af en zet de tulpen in een vaas met voldoende schoon water. De bol heeft alle energie gegeven om de (snij)tulp te laten stralen, daarom zal de bol niet opnieuw bloeien.