23-10-2023 3 minuten leestijd

Wat kost kerstverlichting aan stroom?

De dagen worden korter, de temperatuur daalt, en we zitten middenin de prachtige herfst. En dat betekent eigenlijk maar één ding: Kerstmis is al in zicht! Voor de echte kerstfanaten begint het feest al vroeg, met het optuigen van de kerstboom en het tevoorschijn halen van alle kerstversieringen.

We snappen dat je misschien twijfelt over het aanschaffen van kerstverlichting, vooral met de stijgende energieprijzen. Maar wees gerust, het kost je nog minder dan een kopje koffie! Dus laat die lichtjes maar schijnen, de feestdagen komen eraan!

Ga voor energiezuinige LED-verlichting

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor LED verlichting, vooral als het om kerstdecoratie gaat. Het eerste grote pluspunt is het superzuinige energieverbruik. LED-verlichting verbruikt namelijk maar liefst 5 tot 10 keer minder stroom dan traditionele gloeilampjes. Dit is niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Een ander geweldig voordeel van LED-verlichting is de duurzaamheid. Deze lampjes gaan aanzienlijk langer mee dan gloeilampen, wat betekent dat je jaar na jaar kunt genieten van de warme gloed van je kerstverlichting. En nog meer goed nieuws: al onze kerstverlichting is gemaakt met LED-verlichting.

TIP! Gebruik een tijdschakelaar. Dan gaat je verlichting automatisch aan als het donker wordt en uit als je gaat slapen. Zo verspil je geen energie!

Waarom staat er een energielabel G op de verpakking? 

Je vraagt je misschien af waarom LED-verlichting, ondanks zijn energiezuinige karakter, soms een energielabel G krijgt toegewezen. Dat heeft alles te maken met de lichtopbrengst van de LED-lampjes. Het energielabel wordt namelijk bepaald op basis van de hoeveelheid licht die een lamp produceert. In vergelijking met krachtige gloeilampen lijkt kerstverlichting met LED-lampjes inderdaad minder licht te geven, waardoor het een lager energielabel krijgt.

Als het op je kerstboom aankomt, is LED-verlichting nog steeds een voordelige keuze. De lagere lichtopbrengst van de LED's is namelijk precies wat je wilt voor een gezellige sfeer. Dus, ondanks dat G-label, is LED-verlichting een slimme en betaalbare optie om je kerstboom te laten stralen!

Dit kost jouw kerstverlichting

Voor een duidelijker beeld van de kosten van je kerstverlichting hebben we een aantal handige overzichten samengesteld. Hiermee krijg je een een beter beeld van wat het jou gaat kosten om je kerstboom op een feestelijke manier te verlichten. Houd er rekening mee dat de vermelde prijzen richtinggevend zijn en afhankelijk kunnen zijn van de tarieven van jouw specifieke energieleverancier.

Basic Lights



Aantal kWh x 8 uur per dag aan x 30 dagen x 0.001 x € 0.90*

Compact Lights



Aantal kWh x 8 uur per dag aan x 30 dagen x 0.001 x € 0.90*

Cluster Lights



Aantal kWh x 8 uur per dag aan x 30 dagen x 0.001 x € 0.90*